Yangın Kapısı Sırları
Wiki Article
Açıldıktan sonra kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleabat bu tür bapların en şanlı kazanımı esrar sızdırmaması ve makul derecede ısıya kadar dayanabilmesidir.
Yangın Bapsı tütün sızdırmaz özelliğe sahip olması nedeniyle yangın çabucak insanların tütün zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Bu kapılar dışarıya tamam ve kolayca açılabilen bünyeya sahiptir.
Dairesel yangın merdiveni, ekseriya silindirik yahut dairesel bir muhafaza ortamında bulunan spiral yahut dairesel bir merdiven dizaynına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni ekseriyetle sınırlı dış alana ehil yahut güzel duyu kaygıların önemli olduğu binalarda kullanılmaktadır.
Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine oranla elan azca tercih edilmesinin nedeni insanoğluın inerken ofis çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri yahut abra kaybı kadar şeyler yaşayabilmeleridir.
Merdivenin, zaman şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz malzeme ile yapım edilmelidir.
Binaların konstrüksiyonsına şayan kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı emin bölgeler oluşturur. Dayanıklı dokuması ve sızdırmazlık özelliği ile çıhun yangın ve patlamaların daha geniş alanlara yayitidalını önler. Bu sayede maddi veya içsel zayiatı minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını sağlamlar.
Yangın merdivenleri içeriden ve haricen kuruluşlabilmekle birlikte daha çok dışarıdan meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun baz sebebi konum yitirilmesine esas vermemesi ve Yangın Çıkış Kapısı henüz az maliyetle sorunin tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde sonradan eklenerek gestaltlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına için çeşitli şekillerde özel tasavvur ya da katlanabilir şekilde de tasarlanabilmektedir.
120 dakikaya denli alevleri engeller. Aynı zamanda yaman sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini sağlar ve esenlıklı bir şekilde olay yerini terk etmelerini kolaylaştırır.
Yangın kapkaloriın (evgin çıkış kapkaloriın) çizgi amacı olası bir ivedi durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide kuruluşlmasını katkısızlamaktır. Aynı zamanda binanın bir yeğinndaki esrar, yangın, tül vs. kabilinden durumlarda bir anlamda yalıtım sağlayarak bu aksi koşulların öteki katlara intikalini engellemek veya olanaklı evetğu derece geciktirmektir.
Yangın merdiveni, binalarda nazik bir asayiş özelliğidir ve yangın veya öbür ivedili durumlarda binada bulunanların emniyetli ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını tedarik etmek bâtınin tasarlanmıştır. Yangın merdivenleri ekseriya çelik veya güçlü kabilinden malzemelerden mimarilmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.
Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile domestik yönetimlerin eş noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.
Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. ivedi perese anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde dışarıya çın kaçarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları bâtınin bu menteşelerin esenlıklı çhileışması ve kapıyı gelişememiş kapatması gerekir.
Özellikle rafine ve muteber materyallerin evetğu odaların baplarının kategorik yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.
Yangın ve evgin hâlet anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. Panik Pas olarak da söyleyiş edilen bu şube bazı modellerde olağan kapı koluna benzer.